Succesvolle 2e editie Pannavoetbaltoernooi

Beesd – De tweede editie van het Pannavoetbaltoernooi in Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal is geslaagd. Na 13 voorrondes bij verschillende voetbalverenigingen in de toekomstige gemeente West Betuwe, streden gisteren ongeveer 70 finalisten om de felbegeerde bekers. Daarnaast was ook Uniek Sporten aanwezig met rolstoelbasketbal als side event van de Pannavoetbalfinale. De middag stond in het teken van de Nationale Sportweek en JOGG en werd georganiseerd door Welzijn West Betuwe, WelzijnNeerijnen en WelzijnLingewaal.

Door het slechte weer werd de organisatie gedwongen om het evenementen te verplaatsen van RVV Rhelico naar het Klokhuis in Beesd. Ondanks dat sprak combinatiefunctionaris Stef Ranshuijsen: “ een zeer geslaagde dag met veel sportiviteit en zeker een activiteit waar het toekomstige Welzijn West Betuwe mee door zal gaan”. De dag werd geopend door een potje pannavoetbal tussen de wethouders van de drie gemeenten en de directeur van welzijn. Vervolgens was het de beurt aan alle kinderen, zij speelden wedstrijden 1 tegen 1 en tussendoor konden zij deelnemen aan een rolstoelbasketbalclinic vanuit Uniek Sporten. Na een middag vol spannende Pannavoetbalwedstrijden bleken uiteindelijk Noortje Wieland, Jan Heemskerk en Thijmen Noordam de sterkste te zijn van hun leeftijdscategorie.

Het Pannavoetbal werd mede mogelijk gemaakt door: Welzijn West Betuwe, WelzijnNeerijnen, WelzijnLingewaal, Gemeente Geldermalsen, Gemeente Neerijnen, Gemeente Lingewaal, JOGG Geldermalsen, vv Heukelum, vv Vuren, vv Herovina, vv Asperen, vv Haaften, ASH Hellouw, vv Ophemert, DSS’14, vv Tricht, GVV Geldermalsen, vv Beesd, RVV Rhelico, MVV’58 en het Klokhuis Beesd.