Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel.

Welzijn West Betuwe

Aangenaam, wij zijn Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel. Welzijn West Betuwe is de nieuwe naam van de welzijnsorganisaties in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen.

Lees meer over Welzijn West Betuwe >>

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Verschil mantelzorg en vrijwilligerszorg
Mantelzorg en vrijwilligerszorg worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn het verschillende dingen.

Mantelzorg overkomt je
Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.

Voor vrijwilligerszorg kies je
Vrijwilligers kiezen ervoor om te zorgen. Als zij met het vrijwilligerswerk starten, is er (nog) geen emotionele band. Zij verlenen hun zorg voor een beperkt aantal uren en kunnen hier op eigen initiatief mee stoppen. Zorgvrijwilligers werken in georganiseerd verband en verrichten nooit verpleegkundige handelingen. Klik hier voor meer informatie over Vrijwilligerszorg.

Bent u mantelzorger? Weet dan dat u niet alleen staat. Welzijn West Betuwe kijkt graag met u mee welke hulp u nodig heeft om de zorg te kunnen blijven dragen. Onze mantelzorgconsulenten zijn u graag van dienst.

Wat kunnen wij voor u doen:

  • Emotionele steun: we bieden de mogelijkheid om een luisterend oor te zijn. We begrijpen waar u het over heeft en in welke situatie u verkeerd.
  • Praktische steun: we kunnen regeltaken van u overnemen. We kennen de sociale kaart van Geldermalsen en hebben korte lijnen.
  • Informatie en Advies: we zijn er voor u als u aanvullende informatie over een ziekte, over wet- en regelgeving of over zorg in het algemeen wilt.
  • Zorg uit handen nemen: samen met u kunnen we kijken welke zorg u uit handen zou kunnen geven. We hebben een uitgebreide pool van vrijwilligers die tijdelijk uw zorgtaken over kunnen nemen. Dat kan als u griep krijgt, maar bijvoorbeeld ook als u wekelijks een vereniging wilt bezoeken, of als u naar een verjaardag wilt waar de zorgvrager niet mee naar toe kan.
  • Bijeenkomsten en trainingen: de mantelzorgconsulenten organiseren regelmatig bijeenkomsten en trainingen. De bijeenkomsten noemen wij ‘mantelzorgers onder elkaar‘. Hierbij bepaalt u zelf de onderwerpen die besproken worden. De trainingen zijn afgestemd op uw behoefte. regelmatig organiseren wij een mantelzorgsalon. Meer info vindt u op onze pagina mantelzorgsalons.  
  • Jaarlijks organiseren wij samen met de gemeente Geldermalsen een speciale activiteit rondom de ‘Dag van de Mantelzorg’.

Neem voor meer informatie contact op met Pieter van der Keur via 0345-573688 of mail pvanderkeur@welzijnwestbetuwe.nl.

Back to Top