Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel.

Welzijn West Betuwe

Aangenaam, wij zijn Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel. Welzijn West Betuwe is de nieuwe naam van de welzijnsorganisaties in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen.

Lees meer over Welzijn West Betuwe >>

Bewegen is belangrijk voor jong en oud. Regelmatig sporten heeft niet alleen grote voordelen voor de lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan de geestelijke gesteldheid. Daarnaast wordt bij kinderen door regelmatig te bewegen de ontwikkeling extra gestimuleerd. Welzijn West Betuwe biedt daarom verschillende sport- en beweegmogelijkheden voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12.

De combinatiefunctionarissen Sport & Bewegen van Welzijn West Betuwe worden gezien als de ‘spin in het web’ tussen de verenigingen en scholen binnen de gemeente. Het hele schooljaar door worden er sportieve activiteiten georganiseerd op de basisscholen in de gemeente Geldermalsen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld al kennisgemaakt met sporten als trampoline springen, mountainbiken en tafeltennis en zijn er lessen voetbal en tennis gegeven. Deze activiteiten worden zowel onder als na schooltijd aangeboden waarbij er altijd een verbinding wordt gelegd naar lokale sportverenigingen. Zij komen samen met de combinatiefunctionaris op de scholen om de kinderen mee te nemen in alle verschillende disciplines die sport te bieden heeft.

 

Back to Top