Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel.

Welzijn West Betuwe

Aangenaam, wij zijn Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel. Welzijn West Betuwe is de nieuwe naam van de welzijnsorganisaties in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen.

Lees meer over Welzijn West Betuwe >>

Wie zelfstandig woont, heeft af en toe hulp nodig. Soms is deze hulp niet voorhanden, bijvoorbeeld omdat familie ver weg woont. In die gevallen helpt Welzijn West Betuwe om samen een antwoord te zoeken op de hulpvraag. Deze hulpvragen kunnen heel divers zijn: sommige mensen vinden het zwaar om de boodschappen te doen, anderen zoeken iemand die af en toe even op de koffie komt. Ook kan het zijn dat mensen het vervelend vinden om alleen naar een arts te gaan of het lastig vinden om kleine klusjes in huis uit te voeren. In veel gevallen kan Welzijn West Betuwe met behulp van vrijwilligers helpen om deze, en andere, hulpvragen op te lossen.

Wie een hulpvraag wil voorleggen aan een medewerker van Welzijn West Betuwe, kan dit telefonisch of per mail kenbaar maken. Eén van de medewerkers Vrijwillige Zorg komt dan vaak eerst een keer langs om kennis te maken en de vraag helder te krijgen. Tijdens dit gesprek wordt ook gekeken of de oplossing misschien door familie, buren of kennissen geboden kan worden. In een vervolggesprek is het vaak al mogelijk om samen met een vrijwilliger langs te komen die kan helpen bij de vraag. Is er een ‘klik’? Dan gaat het contact verder. De medewerker Vrijwillige Zorg polst tussentijds het verloop van het contact.

Neem voor meer informatie contact op met Pieter van der Keur via 0345-573688 of mail pvanderkeur@welzijnwestbetuwe.nl.

Back to Top