Welzijn West Betuwe nieuwe naam voor Welzijn West Betuwe

Welzijn West Betuwe nieuwe naam voor Welzijn West Betuwe

Dat de gemeenten Lingewaal, Neerijnen en Geldermalsen samen gaan is u vast niet ontgaan. Per 1 januari 2019 is de gemeente West Betuwe een feit. De gemeente volgt daarmee het voorbeeld van Welzijn West Betuwe dat al langer een intensieve samenwerking heeft met de welzijnsinstellingen in Lingewaal en Neerijnen.

Voor Welzijn West Betuwe is het moment aangebroken om die samenwerking ook in een naamsverandering tot uiting te brengen. Aangezien de gemeente Geldermalsen ophoudt te bestaan is de naam Welzijn West Betuwe ook niet meer passend. Om die reden voeren Welzijn West Betuwe, WelzijnNeerijnen en WelzijnLingewaal vanaf eind september de naam Welzijn West Betuwe.

Met 24 medewerkers, drie locaties en meer dan 500 vrijwilligers (!) is én blijft Welzijn West Betuwe onderdeel van iedere kern in de nieuw te vormen gemeente West Betuwe. Met specialistische kennis op het gebied van mantelzorg, vrijwilligerswerk, sport, cultuur, jeugd- en ouderenwerk. De organisatie krijgt naast een nieuwe naam ook een nieuw logo dat in oktober tijdens een kick-off event voor alle medewerkers en vrijwilligers bekend gemaakt wordt.

 

Marco van Westerlaak, directeur