Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel.

Welzijn West Betuwe

Aangenaam, wij zijn Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel. Welzijn West Betuwe is de nieuwe naam van de welzijnsorganisaties in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen.

Lees meer over Welzijn West Betuwe >>

Bezig zijn met kunst en cultuur is niet alleen een hele leuke tijdsbesteding, het levert ook een grote bijdrage aan sociaal-emotionele ontwikkeling en de creativiteit van zowel jong als oud. De combinatiefunctionaris is op het gebied van kunst en cultuur actief bezig voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12.

De combinatiefunctionaris Kunst & Cultuur van Welzijn West Betuwe legt de verbinding tussen leerlingen uit het basisonderwijs en lokale kunst- en cultuur aanbieders. Het hele jaar door worden er kunstzinnige en culturele activiteiten georganiseerd op de basisscholen in de gemeente Neerijnen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld al de mogelijkheid gekregen om te leren vilten, om theater te spelen met échte toneeldocenten of om prachtige rivier-kijkdozen te maken. Naast naschools aanbod, worden er ook regelmatig grote projecten op de scholen aangeboden, waarbij de kinderen in aanraking komen met allerlei verschillende disciplines; beeldende vorming, drama, multimedia, cultureel erfgoed of dans. Deze activiteiten worden zowel onder als na schooltijd aangeboden waarbij kunstenaars en lokale verenigingen samen met de combinatiefunctionaris op de scholen komen om de kinderen mee te nemen in de mooie wereld van kunst en cultuur.

Naast de combinatiefunctionaris kunst en cultuur is er ook nog een combinatiefunctionaris sport, onderwijs en ouderen .

Heeft u vragen omtrent culturele of kunstzinnige activiteiten in de gemeente Neerijnen of heeft u suggesties? Neem contact op met Els de Vries via 0418-652371 of edevries@welzijnwestbetuwe.nl.

Back to Top