Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel.

Welzijn West Betuwe

Aangenaam, wij zijn Welzijn West Betuwe. Een nieuwe naam met een vertrouwd gevoel. Welzijn West Betuwe is de nieuwe naam van de welzijnsorganisaties in de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen.

Lees meer over Welzijn West Betuwe >>

stijnBewegen is belangrijk voor jong en oud. Regelmatig sporten heeft niet alleen grote voordelen voor de lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan de geestelijke gesteldheid. Daarnaast wordt bij kinderen door regelmatig te bewegen de ontwikkeling extra gestimuleerd. Welzijn West Betuwe biedt daarom verschillende sport- en beweegmogelijkheden voor 4-12 jarige kinderen en voor ouderen (55+) binnen de Gemeente Neerijnen.

Op het gebied van sport en beweegactiviteiten voor kinderen wordt de combinatiefunctionaris gezien als de ‘spin in het web’ tussen de verenigingen en scholen binnen Neerijnen. Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd voor en op de basisscholen in de gemeente Neerijnen. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld al de mogelijkheid gekregen om te leren boksen en tafeltennissen, zijn er lessen badminton en tennis aangeboden en konden de kinderen als echte superhelden leren klimmen en klauteren. Naast naschools aanbod, worden er ook regelmatig grote projecten op de scholen aangeboden, zoals schoolschaken en schooljudo. Deze activiteiten worden zowel onder als na schooltijd aangeboden waarbij er altijd een verbinding wordt gelegd naar lokale sportverenigingen. Zij komen samen met de combinatiefunctionaris op de scholen om de kinderen mee te nemen in alle verschillende disciplines die sport te bieden heeft.

Omtrent de beweegactiviteiten voor ouderen staat het behoud van de huidige activiteiten en/of het vernieuwen hiervan centraal. De ouderen kunnen mee doen aan het Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) of er kan in groepsverband mee worden gedaan aan de activiteiten van de fietsclub en het koersbal.

Naast de combinatiefunctionarissen sport&onderwijs en sport&ouderen, is er ook nog een combinatiefunctionaris kunst en cultuur.

Heeft u vragen omtrent sportmogelijkheden in de gemeente Neerijnen of heeft suggesties? Neem contact op met:

Voor onderwijs, jeugd 4-12 jaar: Dave van Veghel via 0418-652371 of dvanveghel@welzijnwestbetuwe.nl

Voor ouderen 55+: Stijn Brokx via 0418-652371 of sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl

 

 

Back to Top