Tennis Fit 45+


 

 

 

 

Tennisvereniging Haaften, tennisvereniging Rhelico, tennisvereniging Ophemert, tennis club Varik Heesselt en Welzijn West Betuwe slaan de handen ineen. In een onderlinge samenwerking gaan zij Tennis Fit aanbieden binnen hun verenigingen. Tennis Fit is een compact programma speciaal voor 45+’ers. Het programma bevat drie onderdelen: Tennis Fit Training, Trainer Toss en Expert Meeting. Al deze activiteiten worden begeleid door een ervaren trainer.

ACTIE: U kunt nu voor €40 deelnemen aan de laatste 4 lessen van de eerste cyclus. U kunt zich inschrijven bij sranshuijsen@welzijnwestbetuwe.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, emailadres, telefoonnummer en het aantal dagen dat u deel wilt nemen aan Tennis Fit.

De voorwaarden tot deelname zijn als volgt:

– Er zullen cycli van 8 TF trainingen met aansluitende Toss wedstrijden worden aangeboden.
– U kunt inschrijven door een “strippenkaart” van 6 trainingen + trainers Toss aan te kopen voor €60,-
– U kiest zelf welke dagen u gaat.
– U kunt uiteraard tegen bijbetaling ook alle 8 trainingen volgen.
– Voor deze prijs neemt u deel aan één uur training, gegeven door 1 van de trainers van de deelnemende verenigingen. U betaalt dit bedrag contant bij aanvang van uw eerste deelname.
– Daarnaast ontvangt u in de pauze 2 consumpties om vervolgens het 2e uur te dubbelen in wisselende bezettingen.
De speeldata zijn inmiddels vastgelegd:

– vrijdag 13 juli, 10:00-12:30: TV Haaften, Bert van der Wolf

– Na de zomervakantie worden de overige drie lessen gepland

U kunt zich inschrijven bij sranshuijsen@welzijnwestbetuwe.nl onder vermelding van naam, adres, woonplaats, emailadres, telefoonnummer en het aantal dagen dat u deel wilt nemen aan Tennis Fit.

 

Hieronder vindt u meer informatie over de inhoud van het Tennis Fit programma:

Tennis Fit Training

In plaats van een normale lessenreeks (van bijvoorbeeld 18 lessen), bieden we je een compacte en verkorte reeks van Tennis Fit Trainingen aan. De Tennis Fit Training wordt verzorgd door een ervaren trainer. Tijdens deze training ligt de nadruk op (tactische) spelverbetering en het voorkomen van blessures. Je doet vooraf eerst een gezamenlijke warming-up en na afloop drink je gezellig een drankje met elkaar.

Trainers Toss

Tossen is een balletje slaan met en tegen andere leden van verschillende clubs. Het is een leuke manier om tegen verschillende tegenstanders te spelen en ook om andere leden te leren kennen. De Trainers Toss biedt daarnaast ook de begeleiding van een tennisleraar, die adviezen geeft tijdens het spel over tactiek, verschillende oefeningen verzorgt, tips geeft over blessurepreventie en zorgt voor de gezamenlijke warming-up. Daarnaast bepaalt de tennisleraar de indeling naar de juiste speelsterkte: zo kan iedere deelnemer op zijn eigen niveau een sportief balletje slaan met en tegen andere clubleden.

Expert Meeting

We gaan je helpen te voorkomen dat je een blessure krijgt. En we vertellen hoe je er sneller van herstelt mocht je toch een blessure krijgen. Dat doen we tijdens een Expert Meeting: een informatiebijeenkomst waarin gesproken wordt over het voorkomen en herstellen van blessures. Verschillende experts – bijvoorbeeld een lokale fysiotherapeut of een bewegingswetenschapper – vertellen dan hoe je zo lang mogelijk fit kunt blijven.